Register/Sök Kalender
Här är alla artiklar förtecknade som publicerats i Gastronomisk Kalender alltsedan starten.
Författare = Publicerade artiklar av författare.
Ort = Gastronomiska företeelser med anknytning till en bestämd ort.
Person = Namn på omnämnda personer i artiklar.
Sak = tex. råvaror, rätter mm.
Årsvis = Artiklar som publicerats i en bestämd årgång.
Så här gör du för att söka i registret:
– Använd sökrutan nedan för fritext. T. ex. författarens namn eller titel.
– Klicka på sorteringspilarna över respektive kategori.
Författare | Rubrik | År:Sida |
---|---|---|
Bringéus Nils-Arvid | Påsagröt | 09:110 |
H. M. Konung Carl XVI Gustaf | Tal vid inträdet i Gastronomiska Akademien den 9 november 1998. | 00:7 |
H. M. Konung Carl XVI Gustaf | Tack för maten vid "Årets Kock" 6/2 2003. | 04:13 |
Lövin Isabella | Om havens osäkra framtid | 09:35 |
Rössner Stephan | Vatten - vårt viktigaste livsmedel | 09:25 |
Swahn Jan-Öjvind | Bara vanligt vatten | 09:9 |
Swahn Jan-Öjvind | Fisk(e)lore | 09:96 |
Abnersson, V. | Godis på gott och ont. | 99:111 |
Abrahamson, K. A. | Det kulinariska polska köket, vem trodde väl att det fanns? | 98:72 |
Abrahamsson, Astrid | Tjugofem år med Allt om Mat. | 96:92 |
Adelswärd, Gösta | En grandseigneurs färdkost på 1820-talet. | 68:129 |
Adelswärd, Gösta | Hagdahl. | 73:34 |
Adelswärd, Gösta | Ett spritkök som traditionsbärare. | 76:28 |
Adelswärd, Gösta | Hotell på patriarkaliskt bruk. | 77:28 |
Adelswärd, Gösta | En frejdad mans ungdom. | 82/83:73 |
Adelswärd, Gösta | Charles Emil Hagdahl på bröllopsresa. | 84:93 |
Adelswärd, Gösta | Hemma hos doktor Hagdahl. | 85:30 |
Adelswärd, Gösta | Engelsk medeltidsmat. | 86:58 |
Adelswärd, Gösta | Till skålandets historia. | 86:90 |
Adelswärd, Gösta | Kring en järnvägsinvigning och några menyer. | 87:29 |
Adelswärd, Gösta | Escoffiers minnesanteckningar. | 87:118 |
Adelswärd, Gösta | En furstlig matgåva. | 88:54 |
Adelswärd, Gösta | Rumfordsoppan i Paris. | 88:89 |
Adelswärd, Gösta | Kunglig kock i kungligt kök. | 89:7 |
Adelswärd, Gösta | Supé för kung på rymmen. | 90:20 |
Adelswärd, Gösta | Också ett 200-årsjubileum. | 91:144 |
Adelswärd, Gösta | Hagdahl till bords. | 92:36 |
Adelswärd, Gösta | Borrows oxsvanssoppa. | 93:20 |
Adelswärd, Gösta | Herrgårdsmat - ett honnörsord. | 94:35 |
Adelswärd, Gösta | Hagdahl. | 95:122 |
Adelswärd, Gösta | Madame de S?vign?. | 96:79 |
Yngves, Agneta | Surt, sa räven.... | 15:83 |
Ahlgren, Stig | Den förste gourmanden. | 61:34 |
Ahlgren, Stig | Gastronauten - en studie i värdskapet som skön konst. | 63:137 |
Ahlgren, Stig | Äventyr i matfettsbranschen. | 66:104 |
Ahlgren, Stig | Om kannibalism. | 74:160 |
Ahlgren, Stig | Gastronauten - en studie i värdskapet som sk?n konst. | 95:61 |
Ahrnstedt, P. | Vem är vem i Gastronomiska Akademien? | 93:152 |
Alf Henriksson | Subtiliteter... | 12:101 |
Alfredson Hans | G.A.-metoden | 08:52 |
Alfredson Hans | Till Povel | 08:134 |
Alfredson Hans | Sammanträde med Svenska Orden | 10:23 |
Alfredson Hans | Några minnesord över Sten Broman. | 86:47 |
Alfredson Hans | Alf Henrikson in memoriam. | 96:9 |
Alfredson Hans | Matglädjens tio bud. | 96:147 |
Alfredson Hans | Direktörstal i Grythyttan. | 97:130 |
Alfredson Hans | Olivsoppa. | 98:71 |
Alving, B. | Måltider jag minns. | 73:7 |
Alving, B. | Måltider jag minns. | 95:80 |
Ambatsis, I. & J. | Vad åt bysantinerna? | 82/83:39 |
Borg, Anders | Storpolitisk mat. | 14:13 |
Andersson Torsten | Gastronomin börjar hos bonden | 08:120 |
Andersson Torsten | Årlig fest värd att minnas-Byagillet! | 10:55 |
Andersson, P. G. | Chocolatl, penningmandel och gudaspis. | 87:10 |
Andrén, E. | Köksflygeln på Claes Grills Svindersvik. | 61:104 |
Ask-Upmark, Erik | Om diet och andra plågor. | 72:99 |
Bark, J. | Tolstoj, borsjtj och turkisk mat. | 93:118 |
Berg, Gösta | Två restaurangmatsedlar från omkring 1850. | 02:88 |
Berg, Gösta | Gravlax och surströmming. | 62:48 |
Berg, Gösta | Torsdagsärterna. | 66:46 |
Berg, Gösta | Hummer, krabba och räkor. | 68:63 |
Berg, Gösta | Att tappa björklake. | 69:35 |
Berg, Gösta | Oscarianska matvanor. | 70:23 |
Berg, Gösta | Kalkonen på svenska herremansbord. | 75:47 |
Berg, Gösta | Lutfisken. | 77:17 |
Berg, Gösta | Marthe Christine Marguerithe Stures hushållsbok. | 80:7 |
Berg, Gösta | Kosthållet på residenset i Göteborg? | 81:7 |
Berg, Gösta | Rumfordsoppan och den svenska fattigbespisningen. | 82/83:85 |
Berg, Gösta | Ur matsedelns historia. | 84:36 |
Berg, Gösta | Mandeln i gröten, kuckelvällingen och bönkungen. | 85:77 |
Berg, Gösta | Kaviar och löjrom som delikatesser på svenska herremansbord. | 88:41 |
Berg, Gösta | Gammalt och nytt i det stockholmska köket 1644, Samtal mellan- | 90:53 |
Berg, Gösta | När ostronen kom till London. | 90:81 |
Berg, Gösta | När ostronen kom till London. | 96:120 |
Bergendal, G. | Vinprovning. | 67:30 |
Bergendal, G. | Dekantering. | 68:111 |
Bergendal, G. | Valet av mat och vin. | 69:7 |
Bergendal, G. | Bourgogne. | 71:27 |
Bergendal, G. | Mat i musikverkstaden. | 73:99 |
Bergendal, G. | Mat i musikverkstaden. | 95:123 |
Bergenström, Anna | Örtkryddor. | 03:25 |
Berglund, B. | Strömming, Gävleböckling och flatlax. | 69:28 |
Berglund, Erik | Ur "Prat om mat". | 64:143 |
Bergman, G. | Från sandwich till smultrontårta. | 75:83 |
Bergman, J. M. | En puritan ser på 1800-talets måltidsseder. | 71:139 |
Bergquist, E. H. | Södertäljekringlor. | 65:81 |
Bernhard, Kerstin | Min bästa matbild. | 94:143 |
Beyron, U. | I morgon: Kopparslagarne, stor pantomim. | 66:117 |
Beyron, U. | Blommor i maten. | 69:58 |
Watz, Birgitta | Måltid i durtoner | 11:39 |
Blanche, A. | - En gurmands sorgliga ändalykt?. | 76:82 |
Bodman, E. | På middag i 1840-talets Stockholm. | 69:127 |
Boétius, Monika | Vår kokbok fyller 50 år. | 02:131 |
Bond-Fahlberg, M. | Fårkött i lantligt hushåll och i kokböcker. | 75:60 |
Borgström, B | Måltid och livsmål. | 82/83:7 |
Borgström, H. & Johansson, K. | Skärgårdsmat i gången tid. | 74:49 |
Borssén, Jonas | Spice is Life | 06:111 |
Borssén, Jonas | Mattrender i The Big Apple. | 02:83 |
Bosund, I. | SP, FPC, SCP och annat ätbart. | 70:95 |
Brinck, L. | Mat och barn. Från bröstmjölk till löjrom. | 98:79 |
Bringéus Nils-Arvid | Rubrik...Bondbönor | 06:55 |
Bringéus Nils-Arvid | Lammrestiklar eller vårakoddar | 08:143 |
Bringéus Nils-Arvid | Beskakungen | 10:111 |
Bringéus Nils-Arvid | Lingonen i det svenska folkhemmet. | 00:73 |
Bringéus Nils-Arvid | Julhögar. | 02:16 |
Bringéus Nils-Arvid | Smokerings. | 03:7 |
Bringéus Nils-Arvid | Den skånska syltemjölken. | 66:129 |
Bringéus Nils-Arvid | Människan, maten och miljön. | 67:47 |
Bringéus Nils-Arvid | Folkliga kostvanor. | 72:23 |
Bringéus Nils-Arvid | Drickablandning och drickasupa. | 72:138 |
Bringéus Nils-Arvid | Skåningens julmat. | 74:125 |
Bringéus Nils-Arvid | Brödet, Basis alimentorum?. | 77:7 |
Bringéus Nils-Arvid | Fastlagsbullarna och deras föregängare. | 78:46 |
Bringéus Nils-Arvid | Att läsa för maten. | 80:111 |
Bringéus Nils-Arvid | Skåderätter. | 97:27 |
Bringéus Nils-Arvid | Kröningsoxen. | 98:16 |
Bringéus Nils-Arvid | Om feta prostar och runda ostar. | 99:24 |
Broman, Sten | Kulinarisk rundresa | 05:95 |
Broman, Sten | Nyårsgastronomi i Tokyo. | 61:14 |
Brummer, L. | Brummers sillibr?. | 99:152 |
Brun, I. | Vörtbröd. | 76:133 |
Brusewitz, Gunnar | Tre koppar te i Schevenningen (sic!). | 91:24 |
Brusewitz, Gunnar | Ett gammalt stilleben berättar mathistoria. | 92:6 |
Brusewitz, Gunnar | Frank Buckland - kökszoolog. | 93:139 |
Brusewitz, Gunnar | Älgrytan i Chinon. | 94:120 |
Burman, C. | Kellgrens smak. | 03:15 |
Butler, Carl | Måltider jag minns. | 98:85 |
Lundberg, Camilla | Mat i mun med måltidsmästaren Mozart med flera | 11:69 |
Granqvist, Carl Jan | Saxå kammarmusikfestival 25-årsjubilerar | 11:73 |
Granqvist, Carl Jan | Agnar Meurling | 11:112 |
Granqvist, Carl Jan | Om kungliga bröllops symbolvärde.. | 12:83 |
Granqvist, Carl Jan | Julafton i Lekhyttan | 13:25 |
Granqvist, Carl Jan | Måltiden som plattform för det humanistiska samtalet | 14:77 |
Granqvist, Carl Jan | Rubrik...Lustgården på Saxåherrgård | 15:19 |
Carl Jan Granqvist intervjuvas av Karsten Thurfjell | Gastronomi för en gästgivare | 12:109 |
Uggla, Carl | Till bords med Mannerheim | 14:35 |
Uggla, Carl | Till bords med Churchill | 14:47 |
Uggla, Carl | Till bords med Erlander | 14:57 |
Carlheim-Gyllensköld, H. | Morgondagens matlagning. | 63:149 |
Carlheim-Gyllensköld, H. | Gastronomisk forskning. | 66:11 |
Carlheim-Gyllensköld, H. | Matlagning och matematik. | 69:67 |
Carlheim-Gyllensköld, H.. | Beurre clarifi?. | 81:45 |
Carlheim-Gyllensköld, H. | Vinvännerna - Les amis des bons vins. | 82/83:60 |
Cederleöf, C. | Grytorna koka i de svenska hemmen. | 02:105 |
Charlesen, J. | Fru Caroline J - okänd blekingsk kokboksförfattare. | 93:134 |
Christer Åsberg | Mat och dryck i Edens trädgård. | 15:57 |
Fjellström, Christina | Önskan att bygga bro | 12:33 |
Fjellström, Christina | Julefat och bråttommat i kokböckerna | 13:123 |
Fjellström, Christina | Gastronationalism och Matlandet Sverige | 14:139 |
Fjellström, Christina | Äta ute men ändå inne-den "liminala" må ltiden | 15:37 |
Mattsson, Christina | Matsignaler och andra måltidsackompanjemang | 11:84 |
Mattsson, Christina | Skål för brudparet | 12:15 |
Mattsson, Christina | Grötgubben | 13:35 |
Mattsson, Christina | Gustafs skål | 14:97 |
Christina Möller och Magdalena Ribbing | Gastronomiska Akademiens belöningsmottagare 2012 | 13:169 |
Collin, K. | Havannacigarren måltidens fulländning. | 73:136 |
Collin, K. | Mat på hög nivå. | 74:40 |
Colling, T. | Järnspisens äldsta historia. | 75:87 |
Conradson, B. | En strut karameller. | 76:112 |
Conradson, B. | Från kexburkar till inplastade grönsaker. | 78:154 |
Conradson, B. | Aristokratisk konfekt och folkliga karameller. | 86:96 |
Dahlberg, F. | Vätterns röding. | 61:46 |
Dahlberg, F. | Röding på rödingens dag. Resultatet av en pristävling. | 61:55 |
Andersson, Dan Erik | Svensk nykterhet möter Mellanöstern | 14:121 |
Danielsson-Tham, M.-L. | Bestrålade livsmedel - härliga livsmedel! Eller? | 90:43 |
Death, S. | Mina ägg. mitt färska smör. min skummande chocolad blefvo?. | 03:37 |
Delblanc, Sven | Gastronomisk patriot. | 73:24 |
Delblanc, Sven | Kort citat ur Humunculus. | 95:134 |
D?az, R. V. | Möten i Havanna. | 98:94 |
Harrison, Dick | Kunglig måltidsmusik under stormaktstiden | 11:77 |
Harrison, Dick | Julfirandets i sanning uråldriga anor | 13:17 |
Harrison, Dick | Att äta eller inte äta... om medeltida politikers kulinariska dilemman | 14:145 |
Edenheim Ralph | Tessin och maten | 08:24 |
Edenheim Ralph | I historiens ljus | 10:65 |
Edenheim, Ralph | Gösta Adelswärd. | 99:7 |
Blom, Edward | Politisk punsch i England och Sverige. | 14:115 |
Egardt, B. | Då svampen blev mat. | 64:84 |
Egardt, B. | Hamburgare ? hästkött, några kulturhistoriska associationer. | 65:121 |
Egardt, B. | Söndagsmiddag. | 78:7 |
Ekberg Sven | Rubrik...Maten i radio | 06:102 |
Ekbom Christer | Rubrik... Belönade av Gastronomiska Akademien | 06:138 |
Eklund, T. | - Idag har jag gudamat! Kom och ät middag!? En -Strindbergsstudie | 70:7 |
Eklund, T. | - Idag har jag gudamat! Kom och ät middag!? En -Strindbergsstudie | 95:81 |
Eliasson, T | Vi vill ha riktigt kök! | 05:135 |
Eliasson, T. | Sveriges första mattidning. | 96:81 |
Engdahl, H. | Goethes kök. | 01:26 |
Englund Gunilla | En gastronomisk vetenskapsman och hans kokboksskrivande dotterdotter- Christopher Polhem och Anna Ruckerschöld | 08:67 |
Englund Gunilla | Den STORA festen | 10:67 |
Englund, Gunilla | Tekniken och matlagningen. | 87:95 |
Englund, Peter | Till bords i Karl X Gustavs Sverige. | 00:26 |
Ericsson, A.-M. | Konsten och serviserna. | 93:6 |
Lagerbielke, Erika | Måltidens teater och den himmelska vardagen | 15:153 |
Eriksson Per-Ola | Löjan och dess rom - Bottenvikens guld | 09:83 |
Eriksson, G. | Några glimtar ur gurkinläggningarnas historia i Sverige. | 90:69 |
Eriksson, Lars | Svensk representativ dukning. | 01:47 |
Eriksson, L. H. | Färskosten och kampen på ostfronten. | 84:85 |
Erixon, S. | Elda över och under. | 79:28 |
Erlandsson Eskil interjuvas av Christina Möller och Magdalena Ribbing | Minister med smak | 10:76 |
Wretman, Ewa intervjuvas av Magdalena Ribbing | Bröllopsanka och Wretmansk kulinarisk | 12:45 |
Fakstorp, J. | Remouladens vandringer ? påspåret efter ur-remouladen. | 03:58 |
Fakstorp, J. | At spise på Bornholm | 05:37 |
Farran-Lee, Steven | Myntalt instabil. | 97:88 |
Fischerström, I. W. | Vulkaner och sköldpadsoppa. | 67:85 |
Fischerström, I. W. | Svinen bökar i Armagnac. | 69:81 |
Fjellström Christina | Car von Linné som gastronom - hälsa, smak och njutning | 08:124 |
Fjellström Christina | Fyrtioårsfest med överaskning | 10:43 |
Fjellström Christina | Mat som mode. | 01:80 |
Fjellström Christina | Rova eller potatis ? basknöl eller komplementmat? | 03:80 |
Fjellström Christina | Kvinnlig matlagning och gastronomi? "Hemmets kokbok" 100 år. | 04:63 |
Fjellström, Ph. | Samisk mat i tradition och nutid. | 03:68 |
Fjellström, Ph. | Samernas kosthåll. | 81:94 |
Foerster, S. | Socialistens matglädje. | 71:98 |
Forsberg, T. | Från köttbullar till stekbullar. | 74:96 |
Forssell Gunnar | Fest för millenniet | 10:58 |
Lindström, Fredrik | Pepparkaksformarnas auktoritet | 13:117 |
Frithiofsson, Bengt | Att skriva restaurangkritik. | 82/83:132 |
Frost, L. | Olivskörd på Folegandros. | 98:59 |
Fröberg Gunvor | Kaffe som rep, kalas och bjudning | 07:52 |
Fröberg, G. & Cederleöf, C. & Pipping Ekström, M. | Från Linné till Hammarkullen. | 00:126 |
Fröberg, G. & Rogström, L. | Kokkonsten som vetenskap och konst eller Höns med oxtunga på ett? | 01:55 |
Gadd, P. | Garum - ett salt i det romerska antika köket, | 96:47 |
Garland, G. | Lamm - du välsignade. | 72:108 |
Garsten, B. | Brännvinskylare. | 68:87 |
Genrup, Kurt | Marsipan, från kunglig lyx till "äcklig relikt". | 02:7 |
Genrup, Kurt | Die Berliner K?che | 05:46 |
Genrup, Kurt | Svartsoppa. | 77:64 |
Genrup, Kurt | Julgåsen - ett bidrag till julsovlets historia. | 78:138 |
Genrup, Kurt | Äggkaka - en skånsk landskapssymbol. | 81:51 |
Genrup, Kurt | Traditionellt kosthåll i Sydsverige. | 84:103 |
Genrup, Kurt | Tedrickning .som innovation | 88:100 |
Genrup, Kurt | Gammal mat blir som ny i Frostviken. | 97:78 |
Genrup, Kurt | Matkultur på Gotland. | 99:125 |
Borgström, Georg H | Sandels och hans frukost | 14:181 |
Gerhard, K. | Kvinnan bakom stol nr 5. | 61:113 |
Gerhard, K. | Kvinnan bakom stol nr 5. | 95:56 |
Graf, W. | Alexandre Dumas d.?. och hans Grand Dictionnaire de cuisine. | 67:106 |
Granlund, J. | Skånsk senap och senapsknäcka. | 68:20 |
Granlund, J. | Mat på Olaus Magnus tid. | 76:7 |
Granlund, J. | Fest och gille på Olaus Magnus tid. | 78:23 |
Granqvist Carl Jan | Måltidens skönhet - lika delar sinne och minne | 08:56 |
Granqvist Carl Jan | Champagnekuppen i Grythyttan | 10:30 |
Granqvist Carl Jan | Den svenska måltiden och dess hus. | 96:117 |
Grill Claes | Älsklingsrätt | 08:119 |
Grill Claes | Siv och Sunes bröllop | 10:51 |
Grill Claes | Salade Ni?oise och ratatouille. | 00:114 |
Grill Claes | Ständige Sekreterarens minnen. | 01:122 |
Grill Claes | Något om sprittande rudor och andra dammfiskar. | 04:48 |
Grill Claes | Frågor till akademiens telefon | 05:144 |
Grill Claes | Om mat till sjöss. | 71:62 |
Grill Claes | En försmak av f?rsm?cka och vorschmack. | 93:129 |
Grill Claes | De europeiska gastronomidagarna i Madrid. | 94:113 |
Grimlund Inger | Rubrik...Årets Kock 10.02.2005 | 06:130 |
Grimlund Inger | Årets Kock | 07:149 |
Grimlund Inger | Årets kock - Karl Ljung slår ett slag för Göteborg. | 00:138 |
Grimlund Inger | Årets kock 2000. | 01:136 |
Grimlund Inger | Årets kock 2001. | 02:137 |
Grimlund Inger | Årets Kock - medaljens framsida. | 03:140 |
Grimlund Inger | Kungen, statsministern och Årets kock. | 04:138 |
Grimlund Inger | Årets kock 2004. Tema: Nordisk mat | 05:127 |
Grimlund Inger | Vårlig lunch på Ch?teau Mouton Rothschild. | 96:26 |
Grimlund Inger | Gastronomiska Akademiens Mejerimedalj 1997. | 98:144 |
Grimlund Inger | Gastronomiska Akademiens Mejerimedalj 1998. | 99:141 |
Gräslund, B. | Urmodiga menyer. | 86:53 |
Guillou, Jan | Matens sociala bojor. | 04:35 |
Englund, Gunilla | Fullbordan för fattiga studenter | 11:57 |
Englund, Gunilla | Matkvalitet i god förändring | 12:103 |
Englund, Gunilla | lutfisk och tomtebloss - julens kemi | 13:131 |
Englund, Gunilla | När lutfisken försvann | 13:135 |
Englund, Gunilla | Koloniträdgård-stadsodling i kristid och gatsmart odling som nöje. | 15:27 |
Englund, Gunilla intervjuvas av Magdalena Ribbing | Gastronomi och poesi | 11:107 |
Gunnar Bolin och Karsten Thurfjell | Julmarknader vi beätit | 1 3:85 |
Gustafsson, B. | Godegudvälsinnamaten. | 62:69 |
Gustav Trädgårdh Årets Kock 2010 intervjuas av Magdalena Ribbing | Känsla och glädje viktigast i matlagningen | 11:129 |
Göransson, T. | En och enbär. | 75:15 |
H.M.Konung Carl XVI Gustaf | Intervjuas av Magdalena Ribbing | 07:7 |
H.M.Konungen intervjuvas av Magdalena Ribbing | Carl XVI Gustafs gränsöverskridande jul | 13:13 |
H.S. | På spaning efter en försvunnen läckerhet. | 67:138 |
H.S. | På spaning efter en försvunnen läckerhet. | 95:54 |
Hagar, H. | Gamla svenska likörrecept. | 70:128 |
Hald, A. | Från arbetarservis till UD-servis. | 62:105 |
Hallén Richard | Guide Michelin-vägen till målet | 10:132 |
Hallert, Kerstin | En oförliknelig ost. | 96:77 |
Alfredson, Hans | Fest för Bellman | 11:16 |
Hansell, S. & Lewén, B.-M. | När glassen främjade den svenska betalningsbalansen. | 79:102 |
Hansell, S. | Honungsanka, honungsråttor och mjöd. | 80:84 |
Hansell, S. | En aning vitlök. | 81:76 |
Hansson, S. A. | Stendhal - den omedvetne gastronomen. | 79:95 |
Hansson, S. A. | Stordrift och gastronomi. | 80:76 |
Hansson, S. A. | Starka kryddor. | 84:58 |
Hansson, S. A. | Gastronomiska myter. | 86:117 |
Hansson, S. A. | Opus One. | 87:106 |
Hansson, S. A. | Köksfranska ? la Su?doise. | 89:123 |
Hansson, S. A. | En fransk skollunch. | 91:120 |
Hansson, S. A. | L?Education gastronomique. | 94:134 |
Hansson, S. A. | Minnesvärda matsedlar. | 96:107 |
Harrison, Dick | Köttätarnas triumf. Om matkulturen under tidig medeltid. | 01:7 |
Harryson Peter | Nedslag i ett gastronomiskt minne | 08:113 |
Harryson Peter | En aften paa Brom?lle Kro | 10:36 |
Hazelius-Berg, G. | Handkläde, bilåggare och servett. | 62:126 |
Heimerson, A. | Euroburgaren, EG och maten. | 92:19 |
Heimerson, A. | Real American cooking. | 93:24 |
Hellner, B. | Steka och halstra. Med teckningar av J. Thysell. | 61:118 |
Henrikson, Alf | Middagsvetarna. | 84:64 |
Henrikson, Alf | Trenne poem. | 86:7 |
Henrikson, Alf | Pastor Swensasons resa. Ett hundraårsminne. | 91:104 |
Henrikson, Alf | Om forntidens föda. | 92:143 |
Henrikson, Alf | Mat mellan melodierna. | 93:35 |
Herslow-Fex, A. | Till minnet av Karolina. | 02:100 |
Hjelm, L. | Det ständiga matproblemet. | 74:89 |
Hjelm, L. | Drömmen om det goda livet. | 92:121 |
Hjorth, D. | Glänsande aptit, gott humör. | 98:10 |
Holmberg, O. | Bellman och maten. | 61:134 |
Huldt, M. (Hiram) | Den perfekta köttbullen. | 00:42 |
Huldt, M. (Hiram) | En dag i en matskribents liv. | 73:64 |
Huldt, M. (Hiram) | Matverser. | 74:154 |
Huldt, M. (Hiram) | Den perfekte missnöjde. | 85:43 |
Huldt, M. (Hiram) | Lax i lerbak och kyckling i saltdeg. | 85:72 |
Huldt, M. (Hiram) | Tankar om torsk. | 86:68 |
Huldt, M. (Hiram) | Den trösterika kaffetåren. | 86:110 |
Huldt, M. (Hiram) | Jag minns min goda sagov?rld. | 87:35 |
Huldt, M. (Hiram) | Hur många nypor går det på ett ankare? | 88:39 |
Huldt, M. (Hiram) | Skrock och andra besynnerligheter. | 88:77 |
Huldt, M. (Hiram) | Årets fester. | 91:44 |
Huldt, M. (Hiram) | Tankar kring en majmiddag. | 91:132 |
Huldt, M. (Hiram) & Heidenstan, V. von | Framtidens mat - eller det vita pulvret. | 91:158 |
Huldt, M. (Hiram) | Krönikan. Årets tävling, årets kock. | 92:48 |
Huldt, M. (Hiram) | Andrahandsfestande. | 92:156 |
Huldt, M. (Hiram) | Krönikan... | 93:46 |
Huldt, M. (Hiram) | Krönikan... | 94:46 |
Huldt, M. (Hiram) | Krönika om året som gått. | 95:11 |
Huldt, M. (Hiram) | Matverser. | 95:136 |
Huldt, M. (Hiram) | Om alla möjliga korfvar. | 96:73 |
Huldt, M. (Hiram) | Årskrönika. | 96:135 |
Huldt, M. (Hiram) | Tankar kring en honungskaka. | 97:104 |
Huldt, M. (Hiram) | Krönika. | 97:135 |
Huldt, M. (Hiram) & Forssell, G. | Hur blir man Årets Kock? | 98:141 |
Husain, S. | Minnesvärda menyer. | 94:12 |
Jönsson, Håkan | Den ätbara naturen | 15:67 |
Larsson, Håkan | Harmoni i ackord och kryddor | 11:61 |
Håkan Mogren intervjuvar Staffan Ternby | Affärsmiddagen som verktyg föör att nå sina mål | 14:129 |
Häger, K. | Kokkonstens genier. | 71:78 |
Häger, K. | Edwardianska kalas. | 74:107 |
H?ger, K. | Salt och peppar. | 79:60 |
Häger, K. | De himmelska makternas rot - och några till. | 80:60 |
Hägg, I. | Knäckebrödets förnyelse i globaliseringens tidevarv | 05:29 |
Hägg, I. | Knäckebröd - något för en gourmet. | 97:50 |
Hörner, Monica | Maten ska vi kunna lita på. | 87:86 |
Ingvar, D. H. | Svenska matgestalter. | 82/83:28 |
Ingvar, D. H. | Lipidiaden. Om slaget mellan gastronomerna och lipidisterna. | 89:20 |
Ingvar, D. H. | Gastronomiskt gehör. | 93:43 |
Ingvar, E. | Gastronomisk Kalender. Register 1961-93. | 93:161 |
Jacobowsky, C. V. | Uddevallare | 68:103 |
Åman, Jan & Per Styregård | Carl Larsson käkade pizza | 14:171 |
Swahn, Jan-Öjvind | Skånsk bröllopsmat anno dazumal | 12:37 |
Swahn, Jan-Öjvind | Julbordskrockar | 13:51 |
Swahn, Jan-Öjvind | Höstens vindlande kulinariska väg | 14:81 |
Swahn, Jan-Öjvind | Humle-Linné döpte den till Humulus lupulus | 15:113 |
Linder, Jens | Ätliga blommor | 15:79 |
Johannisson Karin | Rubrik...Minnesteckning över Tore Wretman | 06:7 |
Johannisson Karin | Mat och melankoli | 08:73 |
Johannisson Karin | Ris a la Malta och ett barnsligt festminne | 10:47 |
Josephson, B. | Gastronomer: Varför talar ni inte om salt? | 72:67 |
Jublin Richard | En skål i champagne för gastronomiska akademien! | 08:9 |
Johannisson Karin | Taffelmusik i melankolins och dekadansens tecken | 11:36 |
Johannisson Karin | Änglasmaker | 13:47 |
Johannisson Karin | Att äta med intelligens eller Du är vad du äter | 13:151 |
Johannisson Karin | Var Adam och Eva vegetarianer? | 15:51 |
Thurfjell, Karsten | Ett metafysiskt frosseri i sorgsen marschtakt | 11:31 |
Thurfjell, Karsten | Elvis Presleys bröllopsresa | 12:59 |
Thurfjell, Karsten | The Wedding Cuv?e | 12:95 |
Thurfjell, Karsten | Noel | 13:79 |
Thurfjell, Karsten | Bon App?tit! | 14:25 |
Thurfjell, Karsten | Ett bubblande uppror | 14:107 |
Thurfjell, Karsten | Vinträdgårdsmästarna i v?rldsarvet Wachau | 15:119 |
Thurfjell, Karsten | Vingårdar som världsarv | 15:129 |
Barrling, Katarina | Bland pizzahärtan och kaffemuggar i motljus | 14:67 |
Kewenter, B. | Kalaskulans meny. | 92:114 |
Kihlgård, P. | Dyre vän. | 97:47 |
Klas Lindberg intervjuvas av Magdalena Ribbing och Christina Möller | Passionerad matlagare ?reteskock 2012 | 13:163 |
Klein Örjan | Insjöfiskens lov sjungs för Gunilla Englund | 09:73 |
Klintberg, B. af | Blåbär. | 00:60 |
Krantz G | Rubrik...Belönade av Gastronomiska Akademien | 06:145 |
Kung Carl XVI Gustaf | Delikat grönt på Kungens bord | 15:15 |
Lagerberg, J. | Helgon och mat. | 62:11 |
Lagerqvist Lars O. | Carl XIV Johan och skaldjuren | 09:99 |
Lagerqvist Lars O. | Konung Carl XIV Johans kammarspisningar på Stockholms slott. | 00:9 |
Lagerqvist Lars O. | En måltid i Stockholm 1954 i Tore W:s regi. | 02:92 |
Lagerqvist Lars O. | Gastronomiska akademiens belöningsmedalj. | 84:160 |
Lagerqvist Lars O. | Stockholmskök på 1930-talet. Min farmors recept. | 98:101 |
Lagerroth, U.-B. | Späkdiné eller gästabud? Om mat och måltider i litteraturen. | 99:11 |
Landquist, J. | När har maten varit bäst: på nittiotalet eller i burkåldern? | 72:116 |
Laretei, K. | Torget. | 72:17 |
Larsson Håkan | Rubrik...Belönade av Gastronomiska Akademien | 06:148 |
Ledamöterna i Gastronomiska Akademien | Ledamöternas extra goda fiskrätter | 09:41 |
Leif Pagrotsky berättar för Magdalena Ribbing | På toppnivå: fotbollskaffe och hemlig utflykt | 14:19 |
Engstrand, Lennart | Sagogryn och sagopalm | 15:87 |
Levin, T. | Ske?re v?, s? ske?re. Det behövs regionala matakademier. | 98:136 |
Li-Chi | Konfucianskt bordsskick. | 73:90 |
Libenfeld, D. | Engelska pannkakor. | 82/83:123 |
Lind Martin | En Hagdahlare | 08:44 |
Lind Martin | Br?ddjupet mitt i festen | 10:49 |
Lind Martin | - Kyrkan är som en gås? | 05:108 |
Lind Martin | Et bedårende måltid. | 67:133 |
Lindberg, B. | Min "bästa" matbild. | 93:114 |
Lindell, K. | Höstmat hos kammuerna. | 01:37 |
Lindell, K. & Tayanin, D. | Konsten att jäsa (och dricka) krukvin. | 04:131 |
Linder, Jens | Ost | 05:21 |
Linderholm, L. & G. | Ferme auberge. | 92:139 |
Lindqvist, B. | Marseillaise de la Courtille. | 90:18 |
Lindqvist, H. | Franska revolutionen - det franska kökets definitiva genombrott. | 90:7 |
Lindroth, C. H. | Att smaka med fötterna - och andra oaptitliga vanor. | 73:16 |
Ling, J. | Stekl?t och brännvinspolska. | 61:61 |
Lingström Christer | Gastronomiskt uppdrag i Ungern | 07:89 |
Lingström Christer | Hönsaktiga funderingar. | 93:104 |
Lingström Christer | Att hålla taffel och spis. | 94:146 |
Livstedt, Åke | Till bestickets och muntygets historia. | 97:116 |
London, K. | Från mitt kök i Westminster. | 64:129 |
Lundberg, B. | Norrlandsfisk. | 65:151 |
Lundberg, G. W. | Kungalunchen i Pau. | 67:11 |
Lundgren, C. (Kajenn) | Sagan om barnet som åt. | 73:22 |
Lutteman, H. D. | Soppterrinens födelse. | 87:56 |
Lyth, E. | Militära matminnen. | 00:47 |
Lyttkens, A. | Att ha gäster. | 66:56 |
Ribbing, Magdalena | Bröllopstraditioner i omdaning | 12:25 |
Ribbing, Magdalena | Kungliga bröllopsmåltider | 12:87 |
Ribbing, Magdalena | Helsvensk jul på Operakällaren | 13:57 |
Ribbing, Magdalena | Litterär korv | 13:71 |
Ribbing, Magdalena | Enda rätta juletiketten | 13:137 |
Magdalena Ribbing & Christina Möller | Årets Kock 2013. Daniel Räms, fjärde gången gillt för viljestark och känslig kock | 14:191 |
Magdalena Ribbing & Christina Möller | Hall för världens alla bär och grönsaker. | 15:105 |
Ribbing, Magdalena | Hyfs och stil i bersån | 15:177 |
Malm, E. | Brassa gomseglet! Kulinarisk sk?ärdgårdskryssning. | 65:93 |
Martin Ingvar | Stoppa korven, jag vill hoppa av! | 13:107 |
Martin Ingvar | Tomten och matpolitiken | 14:89 |
Martin Ingvar | Tomten i paradiset | 15:173 |
Martin Lind | Kanoner, musik och dans | 11:93 |
Martin Lind | Claes Grill - memoriam | 11:127 |
Martin Lind | Den nakna kvinnan och bröllopsmåltiden | 12:11 |
Martin Lind | Att fira jul i Indien | 13:97 |
Martin Lind | Kunglig taffelpolitik: Politiskt kaffe med drottning Margarethe | 14:93 |
Martin Lind | Paradisets måltid på gott och ont | 15:47 |
Masoomi Maria | Generositet är måltidens internationella id? | 07:114 |
Masoomi Maria | Jag tog Sverige till mitt hjärta på ett kalas | 10:99 |
Holmberg, Mats | Mot samma ändstation | 13:103 |
Svegfors, Mats | ...det finns fler som gillar god mat - Eskil! | 14:29 |
Svegfors, Mats | Oöverträffad smak i egenodlat | 15:23 |
Mattsson, Chr. | Per Mattsson! Vad vill Du? | 02:27 |
Medelius, H. | En rätt som ofta finnes på den rikes bord. | 75:113 |
Medelius, H. | Om öländska kroppkakor - och något om andra. | 78:71 |
Meurling, K. | Ville-Gubbens gastronomiska akademi. | 96:37 |
Moberg, C.-A. | Stengott - en arkeogastronomisk irrfärd. | 63:197 |
Modén, A. | Halmstadslax. | 70:79 |
Mogren Håkan | Minnesvärt-inte för matens skull | 10:34 |
Mogren Håkan | Tillbaka till naturen eller funderingar kring njutningen av att banta. | 01:115 |
Mogren Håkan | Hela världen känner ju sillen. | 88:67 |
Molde, B. | Etymologi vid spiskanten. | 62:151 |
Hörner, Monica | Riddersviks gård-stockholmarnas grönsaksland | 15:97 |
Möller, Christina | Svenska mattrender de senaste femtio åren. | 96:73 |
Nathorst-Böös, Ernst | Turkisk mat. | 63:116 |
Nathorst-Böös, Ernst | Icke torstig där ... några kommentarer till törstens litteratur. | 65:20 |
Nathorst-Böös, Ernst | Kök i 20-talet. | 67:94 |
Nathorst-Böös, Ernst | Glace. | 69:92 |
Nathorst-Böös, Ernst | Äta ute i England. | 74:21 |
Nathorst-Böös, Ernst | Bankirens banketter. | 79:50 |
Nathorst-Böös, Ernst | Morfäräldrarnas kök. | 81:65 |
Nathorst-Böös, Ernst | Grekisk mat. | 82/83:112 |
Nathorst-Böös, Ernst | Ur en sedeltryckares arkiv. | 87:77 |
Nathorst-Böös, Ernst | Mjöd, vin och öl under medeltiden. | 88:94 |
Nathorst-Böös, Ernst | Två kejsare i ostarnas värld. | 89:97 |
Rådström, Niklas | Musiken och kokkonsten | 11:13 |
Rådström, Niklas | Oförglömliga spettekakan | 13:31 |
Rådström, Niklas | Om | 13:159 |
Rådström, Niklas | Måltidsritual och matförbud | 15:61 |
Bringéus, Nils-Arvid | Äppelmust och äppelcider | 12:135 |
Nilson, A. | En renässansmåltid i Leonardos anda. | 96:98 |
Nilson, K. G. | Färg, form och kreativitet. | 97:109 |
Nilson, S. K. | På en man hand... | 89:61 |
Nilsson Jan | Spanien - gastronomisk spjutspets | 07:96 |
Nilsson Piraten, F. | En herre är i staden. | 04:15 |
Nilsson Piraten, F. | Novemberkåseri. | 61:69 |
Nilsson Piraten, F. | Novemberkåseri. | 95:42 |
Nilsson, E. | Läs på butikshyllorna: den svenska invandringens historia. | 90:113 |
Nilsson, E. | Mellanösterns matkultur. | 96:55 |
Nilsson, N. ?. | Människor och mat hos Tjechov. | 75:7 |
Nilsson, N. ?. | Polsk surkålsgryta och litauisk issallat. | 77:55 |
Nilsson, N. ?. | Blinier och piroger i Leningrad. | 88:19 |
Nilsson, N. ?. | ?l och knedl?ky i Prag. | 90:31 |
Nilsson, N. ?. | Jugoslavisk mat i kejserlig miljö. | 91:36 |
Nilsson, R. | Hummervariation. Torsk-Wallenbergare. | 99:150 |
Nordén, Gösta, | Till bords i antikens Romarrike | 10:117 |
Nordli Katarina | Rubrik...Absint - den gröna musan | 06:42 |
Nordli, H. | Vildand á la Ibsen. | 98:129 |
Nordli Katarina | Manna för munnen, balsam för hjärnan. | 01:32 |
Nordli Katarina | Svenska bärviner p? 1700-talet. | 89:83 |
Nordli Katarina | Fikon. | 90:98 |
Nordli Katarina | Olea Europaea. | 91:124 |
Nordli Katarina | Bismarck - järnkanslern med sammetsmage. | 92:56 |
Nordli Katarina | Talade mycket och drack inte så litet. | 94:104 |
Nordli Katarina | Gudh signe tigh min lilla grijss. | 96:16 |
Nordli Katarina | Douros svarta vin. | 99:91 |
Nordquist, B. | Ostron. | 73:93 |
Nordström, I. | Anno 1942: Smak och stil i kristid. | 98:114 |
Norman, A.-M. | Minnen, mat och traditioner. | 73:84 |
Norman, B. | Maten i ett pärlspontkök. | 82/83:107 |
Norsander, G. | Från sillnacke till sillalake. | 74:29 |
Nyberg, Inger | Barnens mat. | 87:46 |
Nyberg, I. | Mikrovågsugn - mirakelugn? | 89:73 |
Näslund G K | Rubrik...Till äpplets lov | 06:21 |
Näsström, G. | Svensk skål. | 61:76 |
Ohlmarks, Åke | Vem var Lucullus? | 65:13 |
Ohlmarks, Åke | Charn Cr?ja, Landhausleber och andra nordschweiziska specialiteter? | 66:32 |
Ohlmarks, Åke | Valcamonica culinarica. | 69:115 |
Ohlmarks, Åke | Vikingakalas i islänningasagans skildringar. | 71:43 |
Olhagen, B. | När vännerna åt korumpa hos Brummers. | 00:135 |
Olhagen, B. | Trogna gamla hemslavinnor. | 89:42 |
Olsson, A. | Kungälvs pepparkakor. | 66:80 |
Olsson, A. | Om matlagningens mödor på medeltiden. | 67:20 |
Olsson, Sven-Olle | Kvass. | 78:94 |
Olsson, Sven-Olle | Igelkott som föda. | 80:37 |
Olsson, Sven-Olle | Blott Sverige svenska kräftor har. | 94:41 |
Olsson, Sven-Olle | Skåneländska Gastronomiska Akademien. | 99:134 |
Operakällarens chef Stefano Catenacci intervjuvas av Magdalena Ribbing | Den stora bröllopsmiddagen | 11:101 |
Ottosson M | Rubrik...Matsäck - från nytta till njutning | 06:92 |
Boudin, Ove | En grappa molto agitato, tack | 11:50 |
Palmborg, N. | Esaias Tegnér och buljongkakan. | 71:118 |
Palmborg, N. | Akademiskt middagsätande. | 79:13 |
Palmstierna, C.-F. | Vem var Soto Mayor? | 61:91 |
Palmström, U. | En vedervärdig historia. | 96:122 |
Palmér, M. | Cajsa Warg och hennes hjelpreda. | 70:35 |
Pándy, Calman de | Matminnen från Ungern. | 69:16 |
Pándy, Calman de | Ris och fisk för dagens nödtorft. | 74:142 |
Pándy, Calman de | Vad puttrar i grytorna på Island? | 75:39 |
Pándy, Calman de | (O)smaklig måltid. | 76:102 |
Pándy, Calman de | Hos Kain och Abel i Kenya. | 79:111 |
Perby Maja-Lisa | Mästerkock i italienskt kök | 07:104 |
Perby, M.-L. | Liten betraktelse över pot-au-feu | 05:62 |
Persson, B. A. | Resa till skånska gästgivaregårdar. | 63:71 |
Harryson, Peter | Inte en vanlig bröllopsmåltid | 12:53 |
Harryson, Peter | Längtan i Paris | 13:81 |
Petri, B. | Ett gastronomiskt kåseri. | 79:7 |
Petri, B. | Gastronomernas skyddshelgon Sankt Martin av Tours. | 87:7 |
Petri, B. | Vad gör Gastronomiska Akademien? | 87:109 |
Planck, G. | Doktorinnan Planck och hennes korv. | 66:85 |
Platen, M. von | Vinreklam för 200 år sedan. | 73:119 |
Plinius | Notiser. | 74:118 |
Pollak, M. | Österrike-Hungern eller silverknapparna i kastanjeskogen. | 73:130 |
Pollak, M. | Österrike-Hungern eller silverknapparna i kastanjeskogen. | 95:129 |
Porkka, I. T. | Gustav II Adolf ordnade bakelsekalas även i Finland. | 02:128 |
Professor Ulf Linde inrevjuvas av Magdalena Ribbing | Musik till nejonögon och annat | 11:26 |
Edenheim, Ralph | Borgerliga bröllops härliga tider | 12:57 |
Edenheim, Ralph | Jul på Skansen | 13:23 |
Ramel Povel | Kring en försvunnen läckerhet | 08:39 |
Ramel Povel | Snabbt om snabbmat - vad är det egentligen? | 01:114 |
Ramel Povel | Toreglimtar. | 04:7 |
Ramel Povel | Kring en försvunnen läckerhet. | 61:99 |
Ramel Povel | Espiritu Santos pärla. | 72:88 |
Ramel Povel | Fram för motnotan. | 74:82 |
Ramel Povel | Kring en försvunnen läckerhet. | 95:49 |
Ramel Povel | Ljusdalssparris. | 96:11 |
Randel, A. (Ane den gamle) | Abborren som italienare. | 62:66 |
Rehnberg, Mats | På krogrond med Gluntarne. | 64:57 |
Rehnberg, Mats | Bullen Berglund i gastronomiens tjänst. | 64:138 |
Rehnberg, M. & Wretman, T. | Mat på Solbacken, recept från H.K.H. Prins Bertils kök. | 65:48 |
Rehnberg, Mats | Gustaf Adolfsbakelser. | 65:56 |
Rehnberg, Mats | Vällingklockans matsedel. | 66:144 |
Rehnberg, Mats | Marius i Handelstidningen. | 67:72 |
Rehnberg, Mats | Att dricka pel om pel. | 68:117 |
Rehnberg, Mats | Professor T?rneros? tankar om maten. | 74:7 |
Rehnberg, Mats | Till bords med August Blanche. | 76:32 |
Rehnberg, Mats | Blå porten. | 77:98 |
Rehnberg, Mats | Matsedel med musik. | 78:116 |
Rehnberg, Mats | Janssons frestelse. | 79:75 |
Rehnberg, Mats | R?gis Cadier - den franska matkulturens främste företrädare? | 82/83:16 |
Rehnberg, Mats | Wilhelmina Skogh - en förgrundsgestalt i svenskt restaurangliv. | 85:51 |
Reimerson, Ch. | En lax på väg utför. | 85:88 |
Reimerson, Ch. | Fisken med den makalösa levern som blev den leverlösa laken. | 86:72 |
Reimerson, Ch. | Vårt dagliga salt. Några aktuella korn utströdda. | 88:57 |
Reimerson, Ch. | Kvalitet - vad är det? | 89:48 |
Reutersvärd, M. | Barnet som finsmakare. | 67:100 |
Rhodin, E. (Marius) | Kulinariskt kåseri i fiskhamnen. | 67:79 |
Ribbing Magdalena | Rubrik...Flytande äpple som guld och glädje | 06:37 |
Ribbing Magdalena | Rubrik...Intervju med Povel Ramel | 06:105 |
Ribbing Magdalena | Rubrik...Belönade av Gastronomiska Akademien | 06:141 |
Ribbing Magdalena | Intervjuar H.M.Konung Carl XVI Gustaf | 07:7 |
Ribbing Magdalena | Kungens kalaskock lagar för minnet | 07:14 |
Ribbing Magdalena | Från blommig falukorv till olivsoppa | 07:18 |
Ribbing Magdalena & Thorsten Andersson | Potatis - godare än det mesta | 07:40 |
Ribbing Magdalena | Fint sätt med knölar | 07:47 |
Ribbing Magdalena | H.M. Konung Carl XVI Gustaf- en gastronimisk monark i tiden | 08:28 |
Ribbing Magdalena | Gunnar Forssell samtalar om "Hur torskpudding vann första pris" | 08:33 |
Ribbing Magdalena & Mogren Håkan | I en mans matminne | 08:100 |
Ribbing Magdalena | Årets kock 2007 | 08:151 |
Ribbing Magdalena | Leif Mannerström interjuvas om "Sjömagasinets finaste fiskar" | 09:61 |
Ribbing Magdalena | Fisketikett | 09:93 |
Ribbing Magdalena | Torsten Andersson interjuvas om "En lantbrukets förkämpe i gastronomins tjänst" | 09:129 |
Ribbing Magdalena | Åretskock 2008 "Syltan gjorde susen för Årets kock 2008" | 09:134 |
Ribbing Magdalena | Årets kock Viktor Westerlind interjuvas av Magdalena Ribbing | 10:143 |
Tellström, Richard | Restaurangkritiken-gastronomins anonyma test | 13:143 |
Tellström, Richard | När folkhemmet fylldes med smörgåsbord | 14:165 |
Rosendahl, A. | Ätliga vilda växter-nödföda eller fritidsintresse. | 89:129 |
Fares, Roy | God god jul! | 13:63 |
Runnquist, Åke | Apéritifer jag mött. | 73:71 |
Runnquist, Åke | Apéritifer jag mött. | 95:141 |
Ruskin, Johan | Om kokkonsten. | 95:96 |
Rådström Niklas | Rubrik...Direktörstal 24 maj 2005 | 06:16 |
Rådström Niklas | Potatisens poesi | 07:23 |
Rådström Niklas | Béarnaise, entrecote och pommes frites | 08:18 |
Rådström Niklas | Papperstallrikar och champagne i kristallglas | 10:62 |
Rådström Niklas | S. O. S. | 00:39 |
Rådström Niklas | Alf Henrikson. | 97:7 |
Ränk, Gustav | Gammal ost. | 64:47 |
Ränk, Gustav | Källarmjölk och blanda. | 67:65 |
Ränk, Gustav | ?Skytiska rökelsen?. | 70:150 |
Rössner Stephan | Rossini - ett överdåd i toner och kalorier | 07:126 |
Rössner Stephan | Många bäckar små... | 08:105 |
Rössner Stephan | Pillede rejer på Tivoli | 10:39 |
Rössner Stephan | Hur äter vi och varför? | 02:118 |
Rössner Stephan | Så upptäcktes cornflakes. | 03:99 |
Rössner Stephan | Kejsarinnan som inte ville ?ta. | 04:56 |
Rössner Stephan | TV - ett utmärkt gödningsmedel | 05:115 |
Rössner Stephan | Kost, motion och livsstil - då och nu. | 99:55 |
Salomonsson, A. | Gotländskt dricka. | 76:86 |
Salomonsson, A. | Matens symbolkraft. | 97:92 |
Salomonsson, A. | Tron, hälsorörelsen och matattityderna. | 99:75 |
Sandberg Marianne | Hiram - Märit Huldt | 07:135 |
Sandklef, A. | Salt och svartsalt. | 69:99 |
Sandklef, A. | Smöret i mossen. | 75:103 |
Scholander, S. | En katastrofal vårsup?. | 76:153 |
Schotte-Lindsten, A.-S. | Rån och våfflor. | 64:92 |
Sjögren Anna | Fredrik Eriksson interjuvas om "Strömming och andra fiskar i Östersjön" | 09:67 |
Sjögren, M. & Olsson, J. O. | Minnen av f?rt?ringar. | 73:30 |
Steenberg, E. | Glas att dricka ur. | 62:87 |
Stefano Catenacci berättar för Magdalena Ribbing | Kunglig meny med försiktighet | 14:101 |
Stenmark C | Rubrik...äpplen och hälsa | 06:33 |
Stephan Rössner | Rossini-ett ?verd?d i toner och kalorier | 11:19 |
Stephan Rössner | Bröllop och fetma | 12:67 |
Stephan Rössner | Tomten lever farligt | 13:105 |
Stephan Rössner | Politik av betydande vikt | 14:153 |
Stephan Rössner | Att äta kakan och ha den kvar-ett kaloriskt paradis | 15:165 |
Stigmark, G. | Så var det med Janssons frestelse. | 89:24 |
Stolpe, H. | På jakt efter matlagningskonstens helgon. | 81:30 |
Stormby, N | Kakao och choklad - ett livsmedels mörka och ljusa sidor | 05:72 |
Stålhane, H. | Ane Randels testamente. | 62:60 |
Stålhane, H. | Kulinarisk visit i Peking. | 64:115 |
Svedjedal, J. | Sill gratäng! Birger Sjöberg och maten. | 02:53 |
Olsson, Sven-Olle | En tids- och smakresa med Skåneländska Gastronomiska Akademien | 11:116 |
Olsson, Sven-Olle | J Torsten Andersson - in memoriam | 12:131 |
Svenbro, J. | Måltiden och demokratin i det antika Grekland. | 04:87 |
Svensson Sven-Gunnar | Werner Vögeli - smakernas mästare | 08:138 |
Svensson Sven-Gunnar | Mårten gås. | 63:90 |
Svensson Sven-Gunnar | Créme brulée. | 96:62 |
Svensson Sven-Gunnar | Världens största ost. | 79:37 |
Swahn Jan-Öjvind | På krogrond i Stockholm för 100 år sedan | 06:80 |
Swahn Jan-Öjvind | Knölföda | 07:28 |
Swahn Jan-Öjvind | Bättre ha bröd i fickan än en fjäder i hatten | 08:89 |
Swahn Jan-Öjvind | Bara vanligt vatten | 09:9 |
Swahn Jan-Öjvind | Vad är fest? | 10:13 |
Swahn Jan-Öjvind | Festen är ett minne | 10:22 |
Swahn Jan-Öjvind | Dyngdans, byk?ka och h?sted?ns | 10:88 |
Swahn Jan-Öjvind | Kockuniformens historia - ett långtifrån uträtat frågetecken. | 00:118 |
Swahn Jan-Öjvind | En tallrik frukosthistoria. | 01:17 |
Swahn Jan-Öjvind | Julens drycker. | 02:36 |
Swahn Jan-Öjvind | Punsch! Du gudalika gåva! | 03:110 |
Swahn Jan-Öjvind | Smörgåsbordets dolda rätter. | 04:24 |
Swahn Jan-Öjvind | Andligt och adligt i svensk osttradition | 05:7 |
Swahn Jan-Öjvind | Kärleksmåltider. | 97:59 |
Swahn Jan-Öjvind | Matsågner. | 98:122 |
Swahn Jan-Öjvind | Kunde Cajsa Warg vispa grädde? | 99:98 |
Swahn, S. | Ritualer kring bordet i Prousts värld. | 00:101 |
Swahn, S. | Savorösa förbindelser - en inblick i 1700.talets nya franska kök. | 01:95 |
Swahn, S. | Matorgier i Flauberts romaner. | 02:69 |
Swahn, S. | Balzac och maten. | 98:49 |
Swahn, S. | På spaning bland chokladbutiker i Paris. | 99:46 |
Swan Jan-Öjvind interjuvas av Magdalena Ribbing | Allvetaren och folklorens mästare | 10:82 |
Swan Jan-Öjvind | Kaviaren som smet | 10:25 |
Sydow, E. von | Vad är god och dålig smak? | 70:49 |
Sörman, S.G. | Hälsovägen och dryckesstilen. | 91:16 |
Söderlind Ulrica | Rubrik...Smakprov från det Bernadotteska familjearkivet | 06:66 |
Söderlind Ulrica | Sjön suger - litet och salt för svenska sjömän | 09:117 |
Söderlind Ulrica | Adlig gastronomi i svensk stormaktstid | 07:75 |
Söderlind Ulrica | Gutår! | 04:112 |
Tarschys, B. | Det judiska köket. | 68:7 |
Taube, Evert | Kungen, blåmusslan och rosorna. | 61:74 |
Taube, Evert | Kungen, blåmusslan och rosorna. | 95:46 |
Taube, G. | Studenternas matvanor i Uppsala. | 70:64 |
Tellström, Richard | Rubrik...Pizzasallad - en ursvensk matkulturell egenhet | 06:123 |
Tellström, Richard | Politisk gastronomi - om måltiden som politiskt medel. | 04:77 |
Thurfjell Karsten | Födelsedagsfirande med oväntad gäst | 10:27 |
Thurfjell Karsten | Vem är Karsten Thurfjell? | 10:140 |
Thurfjell Karsten | Kokboksmuseet i Grythyttan. | 01:106 |
Thurfjell Karsten | Michelin-symbolismen. | 97:72 |
Tidblad, I. | Te. | 72:39 |
Tillhagen, C.-H. | Magisk dryck. | 63:53 |
Tillhagen, C.-H. | Magisk mat. | 64:32 |
Tingström, Margareta | Gastronomivännernas resa till Kalmar-Öland-Glasriket?1999. | 01:132 |
Tomas Lidman | Ståndsmiddag med politik | 14:85 |
Tomas Lidman | Vaxduksboken och det goda livet | 15:159 |
Torstenson, L. | Viner från Kalifornien. | 89:110 |
Torstenson, L. | Viner från Australien. | 90:129 |
Torstenson, L. | Nya Zeeland - 90-talets vinnation? | 91:148 |
Torstenson, L. | Lätt att göra vin, svårt att göra bra vin. | 92:129 |
Torstenson, L. | Vinmakning. | 93:38 |
Tunander, B. | Knaust i Sundsvall. | 62:25 |
Unger, G. | Mordets och bordets nöjen. | 71:52 |
Unger, G. | En makaber måltid. | 73:105 |
Unsgaard, H. | Och gott ?l kom och gott ?l for. | 63:30 |
Valeri, R. | Matlagande kvinnor. Carolina Weltzin och andra. | 99:63 |
Viksten, A. | Vägen och krogen. | 65:144 |
Vinberg, M. | Så minns jag min barndoms mat. | 85:94 |
Vinberg, M. | Den gudomliga strömmingen. | 86:61 |
Vinberg, M. | Med Br?tli och G?ggeli och Pl?mli. | 87:70 |
Viveka Adelswärd | Storslagen bröllopsfest | 12:75 |
Wachtmeister, E. | Vem mördade måltiden? | 03:136 |
Wahlund, P. E. | Svensk husmanskost för finländare. | 86:32 |
Wahlund, P. E. | Baktankar till en frestelse. | 89:35 |
Wallensteen-Jäger, R. | Furstligt kök. | 87:64 |
Wallensten, I. & R. | Förgiftningsskandalen påGrand Hotell år 1904. | 71:147 |
Wallinder, I. | Ett inlägg i skolmatsdebatten. | 88:84 |
Wass-Löfling, A.-G. | Gustav III:s kosthåll. | 71:104 |
Wickman, B. | At spise danskt. | 66:17 |
Widding, Lars | På middag med Årstafrun. | 72:7 |
Wieselgren, O. | Vinet i svensk diktning. | 63:11 |
Willèn, M. | Pölsa och brännvin i Torgny Lindgrens romaner | 04:97 |
Wirén, J. | Från värmlandskorv till r?kad ?l. | 91:136 |
Wretman, Tore | Tal före en höstmiddag i Gastronomiska Akademien... | 61:15 |
Wretman, Tore | Gås ? la Soto Mayor. | 61:96 |
Wretman, Tore | Den falska sköldpaddan. | 62:139 |
Wretman, Tore | Om soppa. | 63:124 |
Wretman, Tore | Trancheringskonsten. | 64:13 |
Wretman, Tore | Trancheringskonsten. Tranchering av kötträtter. | 65:106 |
Wretman, Tore | Tranchering av frukt. | 66:64 |
Wretman, Tore | Tranchering av frukt. | 66:64 |
Wretman, Tore | En liten prinsessornas kokbok. | 66:91 |
Wretman, Tore | Fyra klassiska köttgrytor. | 67:123 |
Wretman, Tore | Buljongkoket. | 68:52 |
Wretman, Tore | Rostbiff. | 70:111 |
Wretman, Tore | Grill och spett. | 71:7 |
Wretman, Tore | Matlust och lustmat. | 71:131 |
Wretman, Tore | Yonewaka-so. | 72:47 |
Wretman, Tore | Den kungliga haren. | 74:70 |
Wretman, Tore | Några historiska -silleblixtar?. | 75:124 |
Wretman, Tore | Gastronomiska akademien. | 84:7 |
Wretman, Tore | Tal om potatisen. | 84:139 |
Wretman, Tore | Spansk gastronomi. | 85:7 |
Wretman, Tore | Le Festin Joyeux. | 86:78 |
Wretman, Tore | Restaurangernas inverkan på den svenska matkulturen? | 88:7 |
Wretman, Tore | Den berömda pekingankan. | 91:6 |
Wretman, Tore | Sanningen om walewskan -rätten och grevinnan. | 92:28 |
Wretman, Tore | Om glädjen att äta. | 94:6 |
Wretman, Tore | Tal före en höstmiddag i Gastronomiska Akademien... | 95:24 |
Wretman, Tore | Tranchering av frukt. | 95:72 |
Wretman, Tore | Bertil. Prins av Sverige, Hertig av Halland, 1912-1997. | 98:7 |
Wåhlander, N. | Fiberrik mat, förföriska viner och Rudolph Valentino. | 03:130 |
Wägner, Ria | Laga mat i TV. | 84:129 |
Wigner, R. | Från rosenvin till klämpotatis. | 88:28 |
Wästberg Per | Måltider i ord | 07:63 |
Yngström, B. | Färdkost och äldre matvanor i Rättvik. | 77:80 |
Zetterström, E. (Kar de Mumma) | K?s?ren J?rgen och det franska bordet. | 71:72 |
Zotterman, Y. | Smakens nervmekanismer. | 65:131 |
Zotterman, Y. | Törstens fysiologi. | 84:45 |
Zweigberg, E. von | Vår nya visthusbod. | 64:109 |
Zweigberg, E. von | Om kaffe och choklad. | 66:72 |
Åberg, Alf | Kronans kaka. | 65:29 |
Åberg, Alf | Att äta och dricka på Irland. | 72:126 |
Årets Kock Thomas Diedrichen intervjuvas av Magdalena Ribbing och Christina Möller | Trygg kulinarisk mästare | 12:115 |
Westerlund,Örjan | Estniska blodkorvar med svensk inblandning | 13:73 |
Thurfjell, Karsten | Tio Teser om Tore | 16:12 |
Fjellström, Christina | Á la Wretman-om sega strukturer och förändrade värderingar | 16:16 |
Birnbaum, Charlotte | Bordets teater och dess impressario | 16:20 |
Forsell, Gunnar berättar för Jan Sterner | En publik pedagog | 16:27 |
Klien, Örjan berättar för Gunilla Englund | Örjan och Tore-en lång vänskap | 16:31 |
Tidelius, Annie & Karsten Thurfjell | En lunch med Tore | 16:39 |
Granqvist, Carl Jan | Bildkonsten, bildningen och utbildningen | 16:47 |
Axelsson, Åke | Renoveringen av Operakällaren | 16:56 |
Lidman, Tomas | Tore Wretmans kokböcker | 16:58 |
Rössner, Stephan | Wretman och Rössner | 16:68 |
Ingvar, Martin | Tore Wretman och roten till god mat | 16:75 |
Abrahamsson, Astrid & Guy Jamais. Ur Allt om Mat nr 1993 | Tore Wretman delar med sig av kunskap och matglädje | 16:77 |
Lind, Martin | Wretmans gastrosofi | 16:82 |
Thurfjell, Karsten | I stormens öga | 16:86 |
Söderlind, Ulrika | Tore Wretman och Traktörklubben | 16:93 |
Neuman, Nicklas | Arvet från Tore Wretman.måltider i välfärdsstatens regi | 16:104 |
Nilsson, PG intervjuvas av Magdalena Ribbing & Christina Möller | Imperiebyggaren och framtiden | 16:115 |
Cantenacci, Stefano berättar för Magdalena Ribbing | Det kulinariska arvet | 16:121 |
Carl XVI Gustaf intervjuvas av Magdalena ribbing | Kunglig måltidskultur | 16:126 |
Swahn, Jan-Öjvind | Hur vi lärde oss festa (om man får tro inuiterna) | 16:130 |
Ribbing, Magdalena | Måltidens artiga gemenskap | 16:132 |
Tralau, Johan | Bordskickets filosofi | 16:139 |
Eriksson, Lars | Att äta mandeltårta med potatissticka | 16:150 |
Swahn, Jan-Öjvind | Bordets nöjen i en "akademisk bondby" | 16:158 |
Holmberg, Mats | Samtal à l'homard | 16:156 |
Saemund, Olle | Grogg-kall och varm | 16:167 |
Sjögren, Thomas intervjuvas av Magdalena Ribbing & Christina Möller | Årets Kock 2015 | 16:174 |
Intervjuer av GMV:s styrelse | Gastronomiska Akademiens belöningar för år 2014 | 16:189 |
Akademierna | Historia och ledamöter | 16:185 |
Rådström, Niklas | Gästfriheten och den goda maten | 17:13 |
Heikensten, Lars intervjuvas av Magdalena ribbing & Karsten Thurfjell | Fresternas gränslösa fest | 17:18 |
Lind, Martin | Måltid delad av alla | 17:26 |
Granqvist, Car Jan | Aptitum och gastronomins manifest | 17:31 |
Presidenters middagar | 17:38 | |
Carl XVI Gustaf | Statsmåltid till ömsesidig gagn | 17:43 |
Bildt, Carl | Måltidens mondiala möjlighet | 17:46 |
Orback, Jens | Den försonande buffén | 17:48 |
Birnbaum, Charlotte | Fredskalabaliken i Nürnberg | 17:50 |
Thurfjell, Karsten | Wienerkongressen - när man festade för freden | 17:53 |
Lidman, Tomas | Måltiden som politiskt rekryterings | 17:63 |
Hylinger, Claes | Hemlighet för ensam resenär | 17:71 |
Burstedt, Anna | Måltider utan gaffel | 17:74 |
Mattsson, Christina | Hur en orientalisk vinbladsrulle blev en svensk kåldolma | 17:87 |
Saemund, Olle | Kalkonen - gastronomins eviga missförstånd | 17:93 |
Linder, Jens | Hellre fransk servering - sim i Korea | 17:109 |
Charlesen, Janne | Mört-Oskars sillasoppa - festmåltid värd att minnas | 17:112 |
Westman Kuhmunen, Anna | Renrikt från Sveriges norra gräns | 17:121 |
Rössner, Stephan | Måltiden - inte bara styrd av det goda samtalet | 17:129 |
Wallenberg jr, Peter | Om Jan-Öjvind Swahn | 17:139 |
Wallenberg jr, Peter intervjuvas av Magdalena Ribbing | Erfaren gastronom ny i Akademien | 17:142 |
Kyle, Sissela intervjuvas av Karsten Thurfjell | Med passion för frestelse och bubblande dryck | 17:146 |
Eriksson, Jimmi, Årets Kock intervjuvas av Magdalena Ribbing och Christina Möller | Tävlingslust och lagkänsla | 17:153 |
Gastronomiska Akademiens belöningar för år 2015 | 17:156 | |
Gastronomiska Akademien 2015 | 17:163 | |
Måltidsakademien 2015 | 17:165 | |
Gastronomiska Akademiens och Måltidsakademiens Vänner | 17:168 | |
Klein Örjan berättar för Gunilla Englund om femtio års restaurangmat | Krogmatens klassresa-från flott till sunt | 18:84 |
Prins Philip berättar för Magdalena Ribbing om framtidens mat | Grönare, godare, hållbart | 18:9 |
Thurfjell, Karsten | Grimod och revolutionens gastronomi | 18:16 |
Rådström, Niklas | Den väl använda tiden-om Tore Wretmans kokböcker | 18:30 |
Fjellström, Christina | Mat som mode "revisited" | 18:34 |
Lidman, Tomas | Husmodern 1940-annonser kring mode och mat | 18:39 |
Möller, Christina | Från torkade ärter till nyttiga insekter | 18:49 |
Rössner, Stephan | Modedieterna-uppgång och fall | 18:66 |
Lind, Martin | Dryck vid helig måltid | 18:77 |
PG Nilsson berättar för Magdalena Ribbing om kroglivets utveckling i en dynamisk tid | Rent hus bland trenderna | 18:92 |
Dahlgren, Mathias berättar om sin nya restaurang för Magdalena Ribbing | Vegetarisk krogmat-svar på längtan | 18:96 |
Wiklund, Lisa | I skydd av en wienerschnitzel-kvinnors besök på restauranger och barer förr och nu | 18:99 |
Nilsson, Mats-Eric | Skolmat i dålig miljö | 18:109 |
Svegfors, Mats | Kondis- och kafékultur i kris | 18:114 |
Watz, Birgitta | Om konsten att komponera ett kaffebord | 18:123 |
Johansson, Magnus och Daniel Roos berättar för Magdalena Ribbing om måltidens clou, desserten | Måltidens sötsura höjd | 18:129 |
Torell, Ulrika | Det moderna kaférummet i stadens sociala geografi | 18:135 |
Danell, Kjell och Håkan Tunón | Viltet-en ökande matresurs | 18:148 |
Saemund, Olle | Gåsen och dess historia-alltid i modet | 18:158 |
Kyle, Sissela | Hans Alfredson 1931-2017 | 18:172 |
Ribbing, Magdalena och Christina Möller | Årets Kock 2016 Johan Backéus | 18:175 |
Birnbaum, Charlotte | Inträdestal och presentation | 18:181 |
Gastronomiska Akademiens belöningar 2016 | 18:189 | |
Gastronomiska Akademin 2016 | 18:197 | |
Måltidsakademien 2016 | 18:199 | |
Gastronomiska Akademiens och Måltidsakademiens Vänner 2016 | 18:202 | |
Birnbaum, Charlotte | Mat hos prinsen på udden | 19:10 |
Möller Christina | Fest för skogs- och lantbruket | 19:22 |
Lind Martin | Bjuda men inte truga - något om kyrkkaffe i vår tid | 19:37 |
Saemund Olle | Trimalchios gästabud | 19:42 |
Thurfjell Karsten | Bjuda in eller ut? | 19:46 |
Watz Birgitta | Reflektion över måltiden som konstverk och gåva | 19:52 |
Billing Mischa | Matsalen, fylld av liv | 19:74 |
Rehn Alf | Att komponera en meny | 19:77 |
Rössner Stephan | Fester på filmduk | 19:82 |
Thurfjell och Car Jan Granqvist | Kalas för internationella gastronomer | 19:89 |
Bååth Jonas och Nicklas Neuman | Genusmönster på svensk måltidslitteratur | 19:98 |
Sjöberg Johanna | Barnmatsböcker och kokböcker för barn | 19:115 |
Thurfjell Karsten | Magdalena Ribbing 1940-2017 | 19:125 |
Gastronomiska Akademiens belöningar 2017 | 19:128 | |
Gastronomiska akademien | 19:137 |
|
Måltidsakademien | 19:139 |
|
Gastronomiska Akademiens och Måltidsakademiens Vänner | 19:142 | |
Bringéus Nils-Arvid | Jordärt- och kronärtskockor | 20:7 |
Bruce Åke | Det förändrade köket | 20:11 |
Naess Hans | Underbara kålrötter | 20:35 |
Miglavs Ilona | Säsong i hav och sjö påverkar fiskkvaliteten | 20_50 |
Widén Christina | Tryffel - så funkar det | 20:56 |
Ragnar Martin | Bärdrycker | 20:62 |
Lind Martin | Goda råvaror och kärlek | 20:73 |
Rössner Stephan | Rå vara | 20:76 |
Birnbaum Charlotte | Futurismens råvaror | 20:84 |
Granqvist Carl Jan | Sverige, ett gudabenådat land för kalas | 20:88 |
Stybert Harald | Restaurangbedömningens historia | 20:98 |
Widenberg Johanna | Äta eller rata? | 20:111 |
Ekström Simon | Hummer på bordet | 20:122 |
Heimdahl Jens | Vilda bär i urban svensk matkultur år 1000-1800 | 20:133 |
Möller Christina och Thurfjell Karsten | Årtes Kock David Lundqvist | 20:153 |
Gastronomiska Akademiens belöningar 2018 | 20:164 | |
Gastronomiska Akademien | 20:177 | |
Måltidsakademien | 20:179 | |
Gastronomiska Akademiens och Måltidsakademiens Vänner | 20:183 | |